Honda HS50 Snowblower: Auger Turns, Tracks Don't - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
Register Home Forum Active Topics Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Snowmobile Escrow


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-01-2011, 08:51 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Default Honda HS50 Snowblower: Auger Turns, Tracks Don't

I was so pleased with this used machine, it started, ran and chewed through the white stuff like a champ. However tonight as I finished a slow pass through 24" of sugar snow, I had to turn it around without reversing as it was in a tight spot. Right afterward, the tracks stopped turning. The auger works fine, and the drive clutch lever still has tension in it when I squeeze it, but the tracks don't even try to turn. The tracks are not locked up, they will turn by hand. Is it the drive clutch cable, do you think? Or what? I hope I can fix it, another foot of snow on the way tomorrow!
SnowLady is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-01-2011, 09:28 PM   #2
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 938
Default

Just in case you didn't get a manual with your HS50 when you bought it, here is a pdf. of one.

Page 24 mentions the interval for checking the adjustment of cables, so that just might be the problem.

Page 32 shows how to tip the machine up, (you'll want to drain the gas tank first) remove the bottom cover, and lubricate the friction disc shaft. Inspecting under that cover will tell if everything is moving as it should.

Hope that helps.
bwdbrn1 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 02-02-2011, 07:30 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Default

Thanks for the response, I don't see a link to the PDF, or is my inner technopeasant showing?
SnowLady is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 02-02-2011, 06:43 PM   #4
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 938
Default

Oops, no it's my "sometimers" kicking in. Sorry

http://www.snowblowerguide.com/manuals/Honda%20HS50.pdf
bwdbrn1 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 02-02-2011, 08:47 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Default

Thanks, got it. It's a start anyway!
SnowLady is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Old 02-04-2011, 07:04 PM   #6
Member
 
Oldphil's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 64
Lightbulb

Have you checked the belts? If the drive belt gives up the ghost the auger does still turns with its separate belt and the tracks will turn by hand. That was the symptoms on a tracked Honda I just worked on!

Phil
__________________
Pretty old marine engine tech, now in marine parts.
Oldphil is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 12:08 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2
Compact Tractor Reviews Tractor Reviews Snowblowers Lawn Mower Forum
My Tractor Forum Snow Thrower Power Equipment Forum
Combine Forum Snowblower Forum ATV and UTV Reviews