Ariens ST828 Govenor - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 12-18-2016, 02:35 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Halifaxx, Nova Scotia
Posts: 12
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 1
Ariens ST828 Govenor

Well, I took apart and cleaned the carb on my Ariens ST828.

I never got much of a chance to run it as I did the refresh in the fall.

I pulled it out of the shed after sediment in the gas tank of my craftsman shut it down. I fired it up and it seemed to rev high...and under load it would bog BADLY.

I made a tweak on the governor....and now the revs seems in spec, but it still seems to bog.

It runs smooth, but for one reason or another it makes the muffler slightly glow....indicating a possible lean condition.

I am 100% sure I cleaned the jets of the carb out, used wire and solvent.

There are zero intake leaks...checked with starting fluid.

Time for a carb? Or is there something I am missing?
Goofyexponent is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome