Hard starting after run out of gas - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-05-2016, 04:17 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: MASSACHUSETTS
Posts: 61
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 12
Hard starting after run out of gas

anyone have this issue? i have the ax306 engine...i may have overprimed it and flooded it after i ran out...i had to use electric start to get it going...its brand new so im not too concerned...i pull started it later in the day and it started second pull...just wondering if anyone has ever run one dry and had a problem restarting
SNOWJOB1125 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-05-2016, 04:32 PM
Senior Member
 
bad69cat's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 1,237
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 88
Likes (Given): 127
Likes (Received): 277
could be you over-primed it..... some are a tad more finicky on choke/prime at different temps




I am deathly allergic to shovels!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bad69cat is offline  
post #3 of 4 Old 02-05-2016, 04:41 PM
Senior Member
 
knu2xs's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Michigan
Posts: 1,602
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 127
Thanks (Received): 119
Likes (Given): 270
Likes (Received): 140
Quote:
Originally Posted by bad69cat View Post
could be you over-primed it..... some are a tad more finicky on choke/prime at different temps
I agree......

On my AX306, if I prime it more than three times I'll probably have a hard start.

I've also found, for my specific engine, even when doing warm starts,
that I need to go "1/2 throttle & 3/4 choke" in order to get one pull starts.

I've never ran out of gas, but it started on the first pull this year and I did
use the fuel cut-off when putting it away for the season last spring.
knu2xs is offline  
post #4 of 4 Old 02-05-2016, 05:05 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: MASSACHUSETTS
Posts: 61
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 12
good to know...i figured i overprimed it, but just wanted to make sure...this was its first "real" use....she got a little workout today...threw the wet heavy stuff a good distance...no bogging...dont even notice the auto turn really....im used to just muscling them around anyway, maybe thats why..
SNOWJOB1125 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome