stuck in gear - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 02-14-2013, 10:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
stuck in gear

So this past weekend we had the BIG blizzard here in CT. After few hours of use it started to get stuck in gear, (wouldn't stop moving) I let it sit in the garage over night, seemed better next morning, but after a few hours of use started to stick again. Now it won't let go. Opened it up and the friction disc is in constant contact with the other disc. I can not figure this out, someone please help!! BTW, the drive lever is not too tight.
kgbmiker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-14-2013, 11:10 PM
Moderator
 
Shryp's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cleveland, OH
Posts: 4,159
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 197
Likes (Given): 6
Likes (Received): 251
How old is it? I have a couple Ariens that were that way when I got them because the slide part that moves back and forth to engage the friction disc was gummed up. Lucky for me they were older so they had solid rods for linkages and I could manually pull the handle back up. It sounds like you are having similar problems, but since yours is a cable you can't just pull the handle back out.

Your other possibilities could be a broken or unhooked return spring or you are getting snow getting inside and icing something up.
Shryp is offline  
post #3 of 3 Old 02-15-2013, 08:10 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
3-4 yrs tops.

It's been in the garage since Sunday, so there is no ice on it any more. I will check the springs, but the funny thing is that, visually, there is nowhere for it to drop in the front. the edge of the disk seems like its been grinding on something. there is only 1 spring that i can see in the back and I think it has something to do with the auger

Thank you!
kgbmiker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome