Murray w/4.5 hp Tecumseh & Electric Start Won't Engage - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 11-24-2012, 04:30 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 19
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Murray w/4.5 hp Tecumseh & Electric Start Won't Engage

The title pretty much says it all. Press the electric start button and the shaft spins but will not engage the motor.

Any thoughts???

Thanks!!
Jeff T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 11-24-2012, 07:37 PM
Super Moderator
 
bwdbrn1's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Upper Peninsula, MI Near Manisitque
Posts: 3,149
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 553
Thanks (Received): 235
Likes (Given): 584
Likes (Received): 604
Not sure of how familiar you are with the workings of an electric starter, but it could be a few different things. My first thought would be that the pinion gear isn't moving to allow it to engage the starter ring on the flywheel.

This short video mentions that, and a couple of other potential causes.

bwdbrn1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome