John Deere 826 Won't Run - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-05-2018, 11:19 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
John Deere 826 Won't Run

Hey everyone,


New to the forum. I inherited a JD 826 this summer. It wasn't running so I ended up putting on a new carb, replacing the fuel lines, servicing the auger gearbox, and putting in a new spark plug.



It fired right up - and I ran it a few more times this fall just to make sure it was ready when the snow started to fly.


Well we received about 14" of snow last week, but I wasn't home - so my wife tried to start it. It's not easy to pull, but she gave it a **** of a try. Anyways, she flooded it - so I said I'd take care of it when I got home.


I can't get the damned thing to start now. It seems like it's not getting spark. Swapped plugs again and it won't fire. I left the plug connected and gave it a few pulls - couldn't see any spark on the plug. Once it flashed, but it was extremely weak.



A little digging turned up the possibility that the interlock control module is toast? I snapped a couple pictures of it.



Any ideas? It ran just fine when I put it away. I'm not great at troubleshooting spark issues. Thanks for the help!











wildlandff18 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-05-2018, 11:32 AM
Senior Member
 
POWERSHIFT93's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PARADISE CITY, MN
Posts: 9,090
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 480
Thanks (Received): 341
Likes (Given): 290
Likes (Received): 1108
ALOHA From The Paradise City.

Long LIVE THE POWERSHIFT!! MAY IT NEVER RUST IN PEACE!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MAHALO!!!!!!!!!
POWERSHIFT93 is offline  
post #3 of 4 Old 12-05-2018, 03:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Disregard. Haha. The trigger for the auger was malfunctioning. Temporarily taped it down and it started right up.
wildlandff18 is offline  
post #4 of 4 Old 12-05-2018, 06:36 PM
Super Moderator
 
Kiss4aFrog's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hudson, WI
Posts: 9,131
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 509
Thanks (Received): 679
Likes (Given): 3832
Likes (Received): 1473
Garage
to SBF wildlandff18

Always nice when it's something simple.

.

.
Make sure the windows are up before the snow plow goes by !!

Please help keep the lights on by subscribing:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kiss4aFrog is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome