Replacement Carb for H30 Techumsea - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 01-16-2015, 12:02 PM Thread Starter
Senior Member
 
TOTHEMAX's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 138
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 1
Likes (Given): 4
Likes (Received): 1
Replacement Carb for H30 Techumsea

So I needed a replacement carb for my ariens SB. The stock carb was a diaphragm style and was 90$ to replace. Original thread: https://www.snowblowerforum.com/forum...carb-help.html

Replacement Diaphragm carb :



I was not going to spend that kind of money so I decided to roll the dice and order a bowl style carb. I ordered this one



It installed perfectly and after 3 pulls, the motor started. It only took a small bit of tuning and it was gtg. Just thought I would post this in case someone else runs across this issue.

Ford ST726
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TOTHEMAX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 02-18-2015, 06:10 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Replacement Carb

tothemax,

Hi, and thanks for the scoop on the replacement carburetor. I have a Toro s620 snow thrower, it worked fine for a time (got it at the dump… somebody left it near the metal recycle bin). It's a great machine. Had 2 ft of snow here in NE recently and it handled it like a champ.
Recently, though, it ran rough to the point where I needed to prime it constantly to keep it running, I tried rebuilding the carb, didn't have much luck. I tried to extract the welch plug from the carb body. Looks like the plug was integral to the body; and I am nowhere… Looks like I damaged the carb body…
I am working from a Tecumseh tech manual. It says that the plug can be pried out. No such luck for me.
Question. Does the bowl carb you mention for sale on Amazon attach anywhere to the primer bulb? The original carb had a primer connection.
This is my first post; I am new to the forum. Looks like a lot of info here!
Anything would be appreciated.
I figured I'd ask here instead of starting a new, related thread.

Thanks,

6Katz
6Katz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome