Old Craftsman gear shift problem. - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 02-12-2016, 01:43 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Regina, Saskatchewan, Canada
Posts: 1
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Question Old Craftsman gear shift problem.

I have an old "year unknown" Craftsman, 28" - 9 HP, that had a transmission failure years ago, and I found a replacement transmission, but am having trouble figuring why the shift linkage is not shifting the transmission. It has a simple transmission with a plunger that slides in and out to select forward, neutral, and reverse. The gears are supposed to be shifted by a rod running down to a flat link which rotates a pipe with a flat piece on the end connected to the shift plunger by a chain link. It looks like the flat piece should push and pull the plunger, but it does not. Any idea what I have not done, or may have done wrong? I can move the plunger in and out by hand to manually shift the gears.
little brat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-12-2016, 08:58 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 5
Thanks (Received): 112
Likes (Given): 13
Likes (Received): 293
Please post some photos of all the bits and pieces in the linkage and how they are assembled. Somebody might recognize the parts and be able to point you in the right direction.

Work fascinates me.
I can watch somebody work for hours...
2008 Craftsman 944.528391 (It's a Husqvarna ST227P)
27", B&S 305cc 13.5 ft/lb Torque 9.5 hp
skutflut is offline  
post #3 of 3 Old 02-12-2016, 09:39 AM
Senior Member
 
bad69cat's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 1,239
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 88
Likes (Given): 127
Likes (Received): 279
Make sure that your shift rod is not bent...... it needs to be pretty straight.




I am deathly allergic to shovels!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bad69cat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome