Another old toro 826 (early 80s) - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 01-07-2018, 01:19 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Another old toro 826 (early 80s)

Hey guys!
you guys seem like a nice bunch, ive been stressing over this project, maybe someone can help here.

this old machine is a solid beast with lots of power left in her, but she needs a lot of tlc
so far ive got a new plug oil and carb installed.
now i have a whole new list of issues after 2 uses this year.. i live in montreal and we get a few inches a week

it runs for a few mins and shuts off, itll get warm and even sometimes blow a lil snow before it dies. i havent changed the coil but i feel that could be the culprite

im not sure if i need to cut my losses or continue to change parts on this machine.

the wheels dont seem to engage anymore, almost like the wheels r out too far.

also the cord to start it doesnt always have a tension.

it seems like i fix 1 thing and 2 things break.
here are some photos

ive removed some of the covers to see if i can find anything else busted up, the muffler was rattling like crazy so i took it off and noticed 2 broken bolts... ill try to dig them out and replace them
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20180107_113208_resized.jpg
Views:	93
Size:	106.2 KB
ID:	123906   Click image for larger version

Name:	20180107_113233_resized.jpg
Views:	58
Size:	111.7 KB
ID:	123914   Click image for larger version

Name:	20180107_113247_resized.jpg
Views:	51
Size:	84.7 KB
ID:	123922   Click image for larger version

Name:	20180107_113324_resized.jpg
Views:	54
Size:	109.4 KB
ID:	123930  
meskaroni is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-07-2018, 02:02 PM
Senior Member
 
Jackmels's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Ma.
Posts: 2,050
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 108
Thanks (Received): 164
Likes (Given): 347
Likes (Received): 650
Make Sure the 2 Rods with the Black Handles are Pushed Down. In the "Up" Position, the wheel is Disengaged.
Jackmels is online now  
post #3 of 4 Old 01-07-2018, 02:02 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2010
Location: Michigan
Posts: 1,585
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 158
Likes (Given): 95
Likes (Received): 302
1235555555
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	toro wheel clutch.PNG
Views:	28
Size:	22.7 KB
ID:	123938  

Last edited by jtclays; 03-13-2018 at 05:38 PM.
jtclays is offline  
post #4 of 4 Old 01-07-2018, 02:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Quote:
Originally Posted by Jackmels View Post
Make Sure the 2 Rods with the Black Handles are Pushed Down. In the "Up" Position, the wheel is Disengaged.
Yeah, thats what used to work, seems now the dogs arent pushing out fully, i just took off the wheel and their pretty warn down also, might need to take them off and rebuild them or remake a set'


i have also checked the coil by grounding on the head, i get a nice spark but im not sure if somethings happening once its running, i read somewhere that a coil can overheat
meskaroni is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome