Mounting an electric starter - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 01-14-2018, 03:55 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Mounting an electric starter

I have a 521 blower and recently purchased an electric starter on eBay.
It didn't come with mounting bolts.

Does anyone know what size bolts are required?

Just trying to save needless trips to the hardware store.

Please email to [email protected]

Thanks in advance!
luke892 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-14-2018, 04:07 PM
Banned
 
Join Date: Feb 2014
Location: Newington, CT
Posts: 2,029
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 32
Thanks (Received): 92
Likes (Given): 446
Likes (Received): 148
1/4 20
43128 is offline  
post #3 of 7 Old 01-14-2018, 04:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Outstanding! Thank you!
luke892 is offline  
post #4 of 7 Old 01-14-2018, 04:23 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2010
Location: Michigan
Posts: 1,585
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 3
Thanks (Received): 158
Likes (Given): 95
Likes (Received): 302
445

Last edited by jtclays; 03-13-2018 at 05:52 PM.
jtclays is offline  
post #5 of 7 Old 01-14-2018, 05:00 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lowell area, MA
Posts: 3,246
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 118
Thanks (Received): 277
Likes (Given): 358
Likes (Received): 633
You could likely use 3/4" long bolts, with an extra washer or three under their heads to reduce their effective length a little bit.

Ariens 1024 Pro
Toro Power Clear 221QR
Toro Power Curve 1800
RedOctobyr is offline  
post #6 of 7 Old 01-14-2018, 06:09 PM
Senior Member
 
Jackmels's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Ma.
Posts: 2,048
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 108
Thanks (Received): 164
Likes (Given): 347
Likes (Received): 650
Don't Forget to use Loctite. .
Jackmels is online now  
post #7 of 7 Old 02-02-2018, 08:58 PM
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: South Mountain,ON Canada
Posts: 31
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 2
on the mtd with tecumseh I used cap screws with allen head with a washer. it made access to tighten easier.
38racing is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome