2019 Toro Power Max HD 1428 OHXE Commercial (38843) - Page 3 - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of 28 Old 10-27-2018, 06:59 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lowell area, MA
Posts: 3,246
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 118
Thanks (Received): 277
Likes (Given): 358
Likes (Received): 632
Very nice machine, congrats! Can you clarify what you mean by the throttle stuff? I didn't follow that, sorry.

Ariens 1024 Pro
Toro Power Clear 221QR
Toro Power Curve 1800
RedOctobyr is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 28 Old 10-27-2018, 07:04 PM
Senior Member
 
1132le's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: ma
Posts: 1,124
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 26
Thanks (Received): 81
Likes (Given): 59
Likes (Received): 178
Garage
what it means is another strike for going to the dealer
coudnt even get the throttle right or bother to make sure its right
pathetic
nice machine
1132le is online now  
post #23 of 28 Old 10-27-2018, 10:38 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Northville NY - Southern Adirondack Mtns.
Posts: 1,310
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 1
Thanks (Received): 85
Likes (Given): 22
Likes (Received): 206
I'll bet it was exciting for the Toro engineers when their boss told them - Ok, throw away everything that we've been doing with snow blowers, and let's built the best one that we possibly can.



I hope that people are able to report back that Toro was successful.
RIT333 is online now  
post #24 of 28 Old 10-27-2018, 10:43 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Rochester, NY
Posts: 283
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 22
Likes (Given): 2
Likes (Received): 62
I'd strongly advise getting a tach hooked up to that unit to do a proper throttle adjustment. Screwing with it without knowing how fast the engine is spinning is not a good idea.
rslifkin is offline  
Post Thanks / Like - 1 Thanks, 2 Likes, 0 Dislikes
Thanks RedOctobyr thanked for this post
Likes Brianwc, RedOctobyr liked this post
post #25 of 28 Old 10-28-2018, 05:18 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 2
Thanks (Received): 1
Likes (Given): 15
Likes (Received): 4
my 2019 1028 HD is patiently waiting for snow so shiny just sitting in the garage I did pick up some poly shoes for it.
Brianwc is offline  
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes Zavie liked this post
post #26 of 28 Old 10-28-2018, 08:35 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lowell area, MA
Posts: 3,246
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 118
Thanks (Received): 277
Likes (Given): 358
Likes (Received): 632
Quote:
Originally Posted by rslifkin View Post
I'd strongly advise getting a tach hooked up to that unit to do a proper throttle adjustment. Screwing with it without knowing how fast the engine is spinning is not a good idea.
Agreed. If you have the RPMs set too low, you'll sacrifice throwing performance. And if it's set too high, you could damage the engine.

There are a lot of inexpensive ($10-15) tachometer/hour meters on the market. They require minimal installation, you usually just wrap their wire around the spark plug wire, and that's it. So they can be used just temporarily, to measure an engine's speed, or you can also leave them connected to act as an hour meter. One example, on Amazon:




Ariens 1024 Pro
Toro Power Clear 221QR
Toro Power Curve 1800
RedOctobyr is online now  
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes Brianwc liked this post
post #27 of 28 Old 10-31-2018, 09:39 AM Thread Starter
Junior Member
 
Cyrus's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Fairfield County, CT
Posts: 8
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 2
Likes (Given): 0
Likes (Received): 7
Thanks all - I have ordered the RPM/Hour meter from Amazon. It is the same wiring procedure as the current hour clock I just mounted (just wrap the wire around the spark plug). That said, once I install it what would the proper RPM's be on this machine? Anyone know?
Cyrus is offline  
post #28 of 28 Old 10-31-2018, 10:11 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Lowell area, MA
Posts: 3,246
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 118
Thanks (Received): 277
Likes (Given): 358
Likes (Received): 632
Check your manual as a starting point, at least. If there is a service manual, that should show it. Worst-case, contact Toro and check with them.

Ariens 1024 Pro
Toro Power Clear 221QR
Toro Power Curve 1800
RedOctobyr is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome