Toro 824XL - Gear/Bushing Assembly problem - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 01-28-2020, 07:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 1
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Toro 824XL - Gear/Bushing Assembly problem

Problem: During operation, chain was coming off large sprocket on Gear/Bushing Assembly due to wear on the sprocket. It must have been making contact with something for quite some time to cause sprockets to square off. This prevented the blower from moving forward or reverse when operating, or moving forward or reverse when turned off and manually pushed.

I replaced gear/bushing assembly and thought that would solve problem but it didn't. The large sprocket appears to now be making slight contact with a much smaller sprocket directly above it. Not sure what to do next. Maybe the smaller sprocket no longer fits with the replacement? Any suggestions are greatly appreciated.

By the way, blower is 25 years old but was working like a champ to this point.
6bdazadenault6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome