Toro 826 LXE problem with wheel clutches. - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 02-07-2014, 11:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 10
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 2
Toro 826 LXE problem with wheel clutches.

Greetings, I have recently acquired a 10 year old 826 lXE. The machine is in great shape, having come from my dad who hardly used it. The issue I am having is the wheel clutches don't seem to really work. I have checked the lever/cable for the proper adjustment and both levers /cable are within spec. Anybody have any suggestions of what else it could be? Other than this issue the machine works awesome. Any help or suggestions is appreciated.
stinx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 02-07-2014, 12:14 PM
Senior Member
 
POWERSHIFT93's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PARADISE CITY, MN
Posts: 9,172
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 480
Thanks (Received): 349
Likes (Given): 290
Likes (Received): 1145
Thumbs up

ALOHA to the form. it would have to older than 10 years to have those clutches on them. the biggest problem is that the jaw hub on the wheel wears out. that is made of steel. the clutch part is bronze. I would need more details on it. also toro discontinued those jaw hubs years ago. I know because I got one that is bad on mine. let me know MAHALO!!!
POWERSHIFT93 is offline  
post #3 of 8 Old 02-07-2014, 12:16 PM
Senior Member
 
POWERSHIFT93's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PARADISE CITY, MN
Posts: 9,172
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 480
Thanks (Received): 349
Likes (Given): 290
Likes (Received): 1145
Thumbs up

What is the model number on the mochine????
POWERSHIFT93 is offline  
post #4 of 8 Old 02-07-2014, 04:31 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 10
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 2
38630 machine was purchased new in 2004
stinx is offline  
post #5 of 8 Old 02-07-2014, 10:21 PM
Super Moderator
 
Kiss4aFrog's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hudson, WI
Posts: 9,138
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 510
Thanks (Received): 681
Likes (Given): 3844
Likes (Received): 1478
Garage
Have you checked the mechanism itself ??

.
Make sure the windows are up before the snow plow goes by !!

Please help keep the lights on by subscribing:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kiss4aFrog is offline  
post #6 of 8 Old 02-08-2014, 04:59 AM
Senior Member
 
POWERSHIFT93's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PARADISE CITY, MN
Posts: 9,172
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 480
Thanks (Received): 349
Likes (Given): 290
Likes (Received): 1145
Thumbs up

WELL I GUESS I WAS WRONG ON THAT ONE. I AM GOING TO NEED SOME MORE INFO AND EVEN PICTURES TO SEE WHAT IS GOING ON THERE. IF YOU WANT ME TO HELP. MAHALO TRY LUBING THEM FIRST. FROM THE SOUNDS OF IS LACK OF USE. THERE MIGHT BE GREASE FITTING ON IT.

Last edited by POWERSHIFT93; 02-08-2014 at 05:38 AM.
POWERSHIFT93 is offline  
post #7 of 8 Old 02-09-2014, 04:57 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 10
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 2
Well today I cleaned and lubed the wheel clutches and while I was at it turned the governor up ,just hair as I could tell the machine wasn't quite were it needed to be. I am happy to report the wheel clutches now work perfectly and the machine is running tip top. Thanks for all the helpful suggestions.
stinx is offline  
post #8 of 8 Old 02-09-2014, 05:25 PM
Super Moderator
 
Kiss4aFrog's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hudson, WI
Posts: 9,138
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 510
Thanks (Received): 681
Likes (Given): 3844
Likes (Received): 1478
Garage
Life is good when the blower is working

.
Make sure the windows are up before the snow plow goes by !!

Please help keep the lights on by subscribing:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kiss4aFrog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome