Toro CCR 1000 not happy, only runs on full choke ?! - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-22-2015, 11:24 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Unhappy Toro CCR 1000 not happy, only runs on full choke ?!

Hi ALL!
Nice to see a snow blower only forum !

I have an older CCR 1000, the usual 50 mix.
The other day, the last snow storm (I'm in Western MAss. ) the trusty 1000 died sort off, it was coughing. It was about 10 degrees out, so I figured maybe it froze got water in the fuel line. I was almost done, so I used one of those snow shovel things to finish.
I figured I wouldn't put it back in the unheated garage, I'de put it in the much warmer basement, maybe 50 degrees because of the furnace is down there.
So just now it's maybe 34 out, warm ! I started the beast, but it will only run at full choke, even after it warms up !? If you take it off full choke it'll die.
So what's up ? Simple carb bowl clean ?
THANKS...ToroTedII !
ToroTedII is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-22-2015, 11:31 AM
Senior Member
 
POWERSHIFT93's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PARADISE CITY, MN
Posts: 9,101
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 480
Thanks (Received): 342
Likes (Given): 290
Likes (Received): 1117
carb needs to be overhauled.:eek :

Long LIVE THE POWERSHIFT!! MAY IT NEVER RUST IN PEACE!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MAHALO!!!!!!!!!
POWERSHIFT93 is offline  
post #3 of 4 Old 02-22-2015, 11:37 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
I just saw a video on Youtube for this quick fix !
I think I figured it out !
THANKS !!
ToroTedII is offline  
post #4 of 4 Old 02-22-2015, 12:01 PM
Super Moderator
 
Kiss4aFrog's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hudson, WI
Posts: 9,131
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 509
Thanks (Received): 680
Likes (Given): 3834
Likes (Received): 1474
Garage
What quick fix did you see

Since you've had to choke it so much you should probably check the plug just to make sure it's not starting to get fouled.

.
Make sure the windows are up before the snow plow goes by !!

Please help keep the lights on by subscribing:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kiss4aFrog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome