5.5HP Tecumseh won't start...valve not fully seated? - Page 2 - Snowblower Forum : Snow Blower Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 12 Old 03-28-2018, 12:17 AM
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Allendale, Michigan
Posts: 69
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 31
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 29
Likes (Received): 8
Thanks RedOctobyr, I appreciate your help.
Copper116 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 12 Old 04-10-2018, 12:27 AM
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Allendale, Michigan
Posts: 69
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 31
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 29
Likes (Received): 8
O.K... stupid me. I figured it out. The spark plug is mounted above the valves and not the piston. It's a new one on me! Anyway, with some perseverance and research, I got it going... it helped a lot when I also realized this thing uses one of those plastic keys to close the contacts to enable it to run! duh! It fooled the previous owner tho to... and I got it for $50.00. Runs great now and just a little tlc to the other parts and it'll be a nice little snowblower. Thanks everyone for the tips and advice. I think I'll have two cups of coffee before I work on something next time. One didn't seem to get it this time....
Copper116 is offline  
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 1 Likes, 0 Dislikes
Likes Grunt liked this post
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Snowblower Forum : Snow Blower Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome